top of page

Medisch Fitness

Medisch fitness bij Fysiotherapie G. Veltman is door de persoonlijke begeleiding een veilige en verantwoorde manier van bewegen en werkt preventief en gezondheidsbevorderend. Medisch fitness is geschikt voor vrijwel iedereen ongeacht de gezondheid of fitheid.

Wat gebeurt er tijdens de intake?
Tijdens een uitgebreide intake vormen we een zo volledig mogelijk beeld van de gezondheidstoestand, wensen en doelstellingen van de deelnemer. Er worden een aantal metingen en testen verricht om de belastbaarheid te bepalen. Op basis hiervan wordt een persoonlijk trainingsplan opgesteld. Iedere 6 weken worden een aantal testen herhaald om zo de voortgang te monitoren.

Hoe gaat het in de praktijk?
Binnen de praktijk is er 1x of 2x per week, op vooraf vastgestelde tijden, de mogelijkheid om deel te nemen aan medisch fitness. Medisch fitness vindt plaats in groepen van maximaal 6 personen en wordt begeleid door een fysiotherapeut. Binnen deze groep volgt ieder zijn of haar eigen schema waarnaast ook een gezamenlijk gedeelte plaatsvindt met meestal functionele oefeningen. Een programma kan bestaan uit onder andere een cardiovasculair gedeelte (lopen, roeien, fietsen, etc.) en een spierversterkend deel op fitness apparatuur.

bottom of page