Sûn en Fit Bern Balk

Sûn en Fit Bern Balk

“Alle kinderen in Balk en omgeving gezond en fit

(Sûn & Fit), dat is ons doel!”

Veel kinderen vinden het moeilijk om voldoende te bewegen en kunnen (mede) daardoor last krijgen van overgewicht. Is uw kind te zwaar? En heeft hij of zij een extra steuntje in de rug nodig om voldoende te bewegen? Het eet- en beweegprogramma Sûn en Fit Bern Balk! helpt kinderen met overgewicht om spelenderwijs gezond en actief te worden.

Voor wie is Sûn en Fit Bern Balk!?
Sûn en Fit Bern Balk! is speciaal gericht op kinderen met overgewicht tussen de acht en twaalf jaar. Wanneer uw kind begeleiding kan gebruiken om spelenderwijs meer te bewegen en een betere levensstijl aan te leren, is dit eet- en beweeg-programma ideaal.

Overgewicht bij kinderen

Vroeger was buitenspelen een logische keuze voor een kind. Tegenwoordig hebben veel kinderen minder vrije tijd, maar wel een ruimere keuze aan vrijetijdsbesteding, deze zijn lang niet allemaal gericht zijn op beweging. Daarnaast is het aanbod ongezonde voeding ook voor kinderen veel ruimer geworden. Met Sûn en Fit Bern Balk! leert uw kind hoe leuk bewegen kan zijn én hoe lekker gezond eten is. Samen met andere kinderen en onder begeleiding van een kinderfysiotherapeut en kinderdiētist wordt uw kind weer Sûn en Fit!

Het programma Sûn en Fit Bern Balk! bestaat uit:

  • Individuele voorlichting en begeleiding door de diētist

  • Bewegingslessen bij de kinderfysiotherapeut

  • Twee groepsvoorlichtingen voor de ouders

  • Indien nodig wordt er (in overleg) een kindertherapeut ingeschakeld

  • Het totale programma duurt ongeveer 1 jaar

​Aanmelden?

U kunt uw kind aanmelding voor Sûn en Fit Bern Balk! via:

Na aanmelding wordt u samen met uw kind uitgenodigd voor een intake gesprek. Per kind wordt gekeken welk onderdeel van het programma als eerste wordt gestart, afhankelijk van de oorzaak van het overgewicht.

Deelname aan Sun en Fit Bern Balk! wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering.